Followers

Uptown Homestay Kuala Nerang

| |

Saturday, January 15, 2011

Web Peta Minda Sains

 
 
Laman Web Peta Minda Sains ini sedikit sebanyak dapat membantu para guru serta murid bagi lebih memahami Sains Sekolah Rendah. Semua peta minda ini berbentuk E-Book. "E-Book" atau buku elektronik bukanlah satu buku berbentuk fizikal. Buku elektronik adalah buku dalam bentuk digital atau fail komputer dalam format PDF. Ia hanya boleh dibuka dan dicetak oleh program Acrobat Reader.

Dalam proses pengajaran dan pembelajaran, peta minda telah diakui sangat berkesan digunakan dalam bilik darjah.  Ini adalah kerana peta minda yang telah disediakan oleh guru sendiri dan diedarkan kepada murid dengan sendirinya menjadi nota mereka tanpa perlu mereka membuat nota sendiri.  Penggunaan LCD serta perisian komputer yang boleh membesarkan paparan di skrin dengan kemudahan "zoom" memudahkan lagi proses pengajaran dan pembelajaran.

Peta minda juga lebih memudahkan anak-anak murid serta anak-anak anda mempelajari, menghafal dan menyemak pelajaran sains sebagai persedian sebelum  menduduki peperiksaan UPSR.

Sila klik ke Peta Minda Sains

0 comments:

Post a Comment

Laman Blog Sains Sekolah Rendah ini diwujudkan Khas untuk guru-guru Sains Sekolah Rendah. Anda dipelawa untuk berkongsi apa-apa bahan dan pautan yang berkaitan dengan P&P Sains Sekolah Rendah. Oleh itu sekiranya Guru-guru yang mempunyai apa-apa bahan berkaitan Mata Pelajaran Sains atau Panitia Sains (sptr ;- Bahan P&P, Rancangan Tahunan, Sukatan Pelajaran, PEKA, Soalan Peperiksaan, Soalan Ujian bulanan dll) bolehlah dikumpulkan di laman blog ini. Semoga blog ini menjadi satu laman bagi guru-guru sains untuk memuat turun pelbagai bahan sains & berkongsi pandangan bersama-sama. Sila emailkan bahan tersebut ataupun emaikan link (URL) ke primaryscience@ymail.com

* Sekiranya terdapat ketidaksesuaian ayat, kesalahan atau kesilapan bahasa dan sebagainya terhadap bahan yang terdapat pada blog ini, diharap diperbetulkan sendiri.

Related Posts with Thumbnails